Redovisningsbyrå för små- & medelstora företag – vi hjälper er med företagsredovisning

Att hantera företagsredovisning och analysera kassaflöden kan vara utmanande för småföretag. Hos Driv, er redovisningsbyrå online i Stockholm, erbjuder vi skräddarsydda redovisningstjänster för att underlätta er vardag. Vår erfarenhet som redovisningsbyrå säkerställer att ni kan fokusera på företagets tillväxt, medan vi sköter bokföringen.

 

Utmaningarna med bokföring för småföretag

Att driva ett mindre bolag är en komplex och tidskrävande uppgift i sig – utan att blanda in bokföring. Därför är det ofta rekommenderat att ta hjälp av en redovisningsbyrå specialiserad på småföretag för att kunna hushålla med er värdefulla tid, och få allt stöd ni behöver i vardagen för att kunna växa.

Begränsade resurser:

Resurserna ofta begränsade vilket gör det svårt att anställa en dedikerad ekonomiavdelning. Detta leder till att ägare eller anställda med begränsad erfarenhet av bokföring ofta får ta på sig denna roll vilket kan resultera i fel och brister i bokföringen.

Oregelbundet kassaflöde:

Småföretag har ofta ett oregelbundet kassaflöde, vilket skapar svårigheter i att förutsäga inkomster och utgifter. Denna variabilitet kan leda till problem med budgetplanering och finansiell förvaltning, vilket är nödvändigt för långsiktig planering och tillväxt.

Föränderliga regelverk & skattelagar:

Regelverk och skattelagar förändras kontinuerligt, vilket utgör en utmaning för företag att hålla sig uppdaterade om de senaste ändringarna. Detta kräver ständig uppmärksamhet och anpassning för att säkerställa efterlevnad. Att inte hålla sig uppdaterad kan leda till oväntade komplikationer och kostnader.

Två vanliga sätt att bokföra som mindre bolag

Faktureringsmetoden:

Om ert företag har en årsomsättning över 3 miljoner kronor, är faktureringsmetoden inte bara ett val – den är ett måste. Den här metoden förordas av revisorer eftersom den ger en mer detaljerad bild av er ekonomi. Varje affärshändelse bokförs två gånger: först vid fakturering och sedan vid betalning.

Kontantmetoden:

För er som är nya i företagsvärlden eller har en mindre verksamhet, är kontantmetoden en enklare väg att gå. Här bokför ni enbart när pengar faktiskt kommer in eller går ut ur företaget. Det minskar arbetsbördan och är särskilt användbart för bolag med färre transaktioner.
Oavsett vilken bokföringsmetod ni väljer kan vi, som eran redovisningsbyrå, hjälpa er.

Driv – företagsredovisning för småföretag

När det kommer till redovisning för småföretag, är Driv en pålitlig partner. Vi startade 2016 som en inhouse-redovisningsbyrå för en skara drivna entreprenörer och har vuxit sedan dess för att idag vara en redovisningsbyrå online för många olika bolag. På Driv förstår vi utmaningarna med bokföring som småföretag och startups möter, och har anpassat våra lösningar efter behoven hos bolag för att stötta dem i sin tillväxtresa. Vi firar er framgång, stöttar er inom redovisning och växer tillsammans med er.

Fördelarna med digitala redovisningstjänster – Varför redovisningsbyrå online?

Digital bokföring erbjuder flexibilitet och tillgänglighet, vilket vi vet är avgörande för småföretag. Det förenklar ekonomisk hantering och minskar risken för fel. Vi på Driv är stolta att vara en redovisningsbyrå online som specialiserar sig på småföretag, för en effektiv och transparent redovisning.

Att välja en redovisningsbyrå online och digital bokföring erbjuder småföretag en rad fördelar, från ökad tillgänglighet och flexibilitet till förbättrad ekonomisk hantering. Genom att utnyttja digitala verktyg kan småföretagare enkelt hantera sin bokföring och övervaka sin ekonomi i realtid, vilket möjliggör snabba anpassningar till förändrade marknadsförhållanden och välinformerade beslut. Digitaliseringen minimerar också risken för mänskliga fel och förenklar processen att samla in och arkivera viktiga finansiella dokument, vilket sparar tid och bidrar till en mer transparent och effektiv ekonomisk hantering.

Hos Driv får ni:

  • enkel åtkomst till rätt information i realtid
  • alltid fast pris, inga tråkiga överraskningar
  • redovisning skräddarsydd efter era förutsättningar
  • en rådgivande partner för vägledning
  • stöd genom hela er tillväxtresa
  • digital redovisning.

Bli en del av vår gemenskap – Din framgång är vår prioritet

Våra tjänster inom företagsredovisning för småföretag

Er verksamhets unika behov är vår vägledning när vi skräddarsyr en redovisningslösning som passar er perfekt.

Löpande bokföring

Vi sätter upp rutiner som minimerar tiden ni lägger på att hantera underlag.

Betalning av fakturor

När ni har godkänt en faktura för betalning, ser vi till att den läggs in i banken och betalas ut på förfallodagen.

Lönehantering

Vi skickar ut lönespecifikationer och genomför utbetalningar, allt ni behöver göra är att granska och godkänna.

Hög nivå av automatisering med Fortnox

Genom att implementera Fortnox automatiserade funktioner i våra kärntjänster, har vi kunnat förbättra flera aspekter av vår service. Exempelvis uppdateras resekontraflödena dagligen, vilket ger våra kunder möjlighet att i realtid kontrollera om de har fått betalt från sina kunder, utan att behöva kontakta oss. Utöver detta har hanteringen av bankbetalningar, skattebetalningar och utlägg automatiserats i stor utsträckning. Dessutom underlättas hanteringen av betalningar och återbetalningar, samt överblicken av vilka fakturor som har betalats. Denna automatisering har inte bara förbättrat precisionen och hastigheten i vår service, utan även frigjort värdefull tid för våra redovisningsekonomer; tid vi nu istället kan ägna åt att ge råd, vägleda och guida er för att växa ert företag

Kontakta oss på Driv för en redovisningsbyrå med fasta priser

Att välja en digital redovisningsbyrå som Driv innebär att ni får en partner som förstår era behov och kan erbjuda en skräddarsydd lösning. Vi har lång erfarenhet inom redovisning och är experter på redovisning för mindre bolag och startups. Vårt löfte? Att ta hand om allt det komplicerade så att ni kan koncentrera er på vad ni gör bäst – att bygga upp ert bolag. Bokföring till fast pris är inte bara en kostnadseffektiv lösning, det är också en lösning som ger er fullständig transparens och förutsägbarhet. Ni slipper oroa er för oväntade kostnader och kan istället budgetera effektivt för framtiden.

LÄR DIG MER

Vanliga frågor

För att hitta en pålitlig redovisningsbyrå börjar du med att definiera dina behov och prioriteringar. Är du särskilt intresserad av digitala lösningar och specialisering på småföretag? Då är byråer som Driv, som erbjuder omfattande digitala redovisningstjänster specifikt utformade för småföretag, ett utmärkt val. För att säkerställa att du väljer rätt partner för din verksamhet, överväg att:

  1. Forska online: Använd sökmotorer för att hitta redovisningsbyråer som har goda recensioner och rekommendationer från andra småföretag.
  2. Kontrollera tjänsteutbud: Se till att byrån erbjuder de specifika tjänster du behöver, vare sig det gäller löpande bokföring, skatterådgivning eller lönehantering.
  3. Utvärdera digitala verktyg: Eftersom digitalisering är avgörande för effektivitet, se till att byrån använder moderna bokföringsplattformar som möjliggör realtidstillgång till din ekonomiska information.
  4. Jämför prissättning: Se till att förstå hur byråns prissättning fungerar – föredrar du fasta priser eller anpassade paket baserade på dina specifika behov?

Genom att ta dessa steg kan du hitta en redovisningsbyrå som inte bara erbjuder kvalitativa tjänster utan också förstår och stöttar dina affärsmål, precis som Driv gör för sina småföretagsklienter.

En digital redovisningsbyrå som Driv erbjuder flexibilitet, effektivitet och tillgänglighet, vilket är essentiellt för moderna småföretag.

CASE

Vad våra kunder säger om oss

Jag tycker ordning och reda är viktigt men inte roligt. Därför valde jag Driv direkt när vi startade så det skulle vara mindre att städa i efterhand. Genom att jag kan lita på att viktiga administrativa funktioner blir utförda sparar jag som VD för företaget massor med tid. Driv gör en fantastisk insats med att hålla det rent bakåt så att vi kan fokusera på affären.

Driv uppvisar en förmåga att uppfatta och förstå utmaningar som vårt växande företag ställs inför. De är en pålitlig samarbetspartner som alltid är tillgänglig, snabb när det gäller att svara på våra behov och mycket flexibla. Vi värdesätter högt förtroende för korrekt hantering av vår bokföring och kan varmt rekommendera Driv för denna uppgift.

Det är ett rent nöje att få ha Driv som samarbetspartner. Ständigt bra bemötande av kompetenta och lösningsorienterade individer, med bra struktur och höga tempon.

Jag tycker Driv har ett komplett erbjudande som är kostnadseffektivt och skalar mycket bra i takt med att bolaget växer. Driv bidrar definitivt till att uppnå våra mål kring att driva ett professionellt företag. Det är ordning och reda på de delar som Driv ansvarar för och ger mig möjlighet att fokusera på även andra frågor som är extremt viktiga i den fas av företagsutveckling som vi befinner oss i

Driv är en modern byrå där allting sköts digitalt och effektivt. Jag uppskattar särskilt att Driv löpande föreslår och implementerar förbättringar och automatiseringar. Utöver detta får jag snabba svar på mina frågor vare sig de gäller bokföring eller personalfrågor/lön. Driv är en perfekt partner för oss som jag varmt rekommenderar för ekonomitjänster.

Driv tar ett bredare grepp kring ekonomin än vad en vanlig byrå gör, och hjälper oss i allt från löpande bokföring till interim-CFO-tjänster. De är både snabba och grymma på anpassade budgetmallar!

HELHETSLÖSNINGAR

Våra bokföringsfunktioner

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores.

Årsbokslut & årsredovisning

Vi förbereder ert bokslut och kan ta huvuddialogen med revisorn. Ni får en årsredovisning som är redo att presenteras.

Deklarationer

Vi tar hand om allt som har med deklarationer att göra, från löpande arbetsgivar- och momsdeklarationer till bolagsdeklarationer och årssammanställningar.

Budgetering

Vi kan hjälpa er med att sätta upp en budget som är fullt uppföljningsbar månadsvis mot bokföringen och det faktiska utfallet.

HÖR AV DIG TILL OSS

Vi tar hand om er Redovisning